Varnost-samo-šifriranje trdih diskov (HDD)

Povečana varnost sistemov Toshiba

Toshiba je prvi proizvajalec, ki uporablja samo-šifriranje trdih diskov (HDD) kot standard v svojih miltifunkcijskih / večfunkcijskih perifernih napravah, s čimer bo nepooblaščen dostop do shranjenih podatkov nemogoč.

Opremljeni s tehnologijo Wipe Technology bodo ti na novo razviti pogoni trdih diskov zagotovili, da bodo shranjeni podatki popolnoma varni pred krajo.

Do sedaj so podjetja, ki so bila v skrbeh glede varnosti podatkov, morala sprejemati dodatne varnostne ukrepe, kot so neposredno prepisovanje ali šifriranje podatkov, kar je v večini primerov privedlo do izgube zmogljivosti.
Druga možnost je bila ta, da so se podatki na trdem disku ročno zbrisali ob koncu življenjske dobe izdelka; vendar je ta postopek zelo dolgotrajen.
Z integriranim in inovativnim varnim trdim diskom Toshiba, so vsi ti dosedanji postopki postali zastareli. Ne samo, da so podatki na disku šifrirani z AES 256-bitnim algoritmom, varni trdi disk Toshiba prav tako zahteva od večnamenske naprave, da ima vgrajeno samopotrditev, preden je dovoljen dostop do podatkov. Če se varni trdi disk odstrani in se priključi na katerokoli drugo napravo, disk samodejno izbriše šifrirni ključ, zaradi česar je branje podatkov nemogoče.

Ta najvišji možni standard šifriranja je praktično brez izgube zmogljivosti, saj poteka šifriranje v skoraj realnem času na samem varnem trdem disku. Zaradi tega, varni trdi disk ne povečuje le varnost večnamenskih sistemov Toshiba, temveč jih spremeni v najvarnejše večnamenske naprave, ki so na voljo na trgu.

Varnost podatkov, preverjeni dostop do večnamenskih sistemov, kot tudi do shranjenih dokumentov, postajajo vse bolj pomembni dejavniki za učinkovito upravljanje z dokumenti. Varna HDD tehnologija Toshiba nudi strankam to visoko stopnjo varnosti.

Vsi e-BRIDGE sistemi, opremljeni z najnovejšimi krmilniki Toshiba bodo imeli ta varni trdi disk. Ime izdelka bo dodatno označeno z oznako "SE", za ponazoritev višji ravni varnosti teh sistemov.