Skrb za okolje

Pri podjetju TIFT smo predani okolju in s pomočjo strokovnjakov za izravnavanje izpusta ogljika pri co2balance smo razvili shemo, s pomočjo katere lahko izravnavamo ogljikove sledi vaše Toshibine multifunkcijske naprave za določeno število natisnjenih strani.

Očitno je, da človeške aktivnosti vplivajo na globalno podnebje, zato je življenjskega pomena poiskati načine za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov.

Pomaga lahko tudi izravnavanje izpusta ogljika.

S skupnim delom lahko podpremo projekte širom sveta, da bi tako preprečili nadaljnjo škodo za okolje.

Sodelujte tudi vi v Toshiba Carbon Zero shemi in dodajte svoj doprinos k zmanjševanju količine CO2, ki se sprošča v atmosfero z uravnavanjem oziroma nevtraliziranjem količine teh plinov preko udeležbe  okoljskih projektih.
Pri Toshibi nas ne skrbi zgolj CO2, ki se izpušča med proizvodnjo in prevažanjem naših izdelkov, temveč ves čas življenjskega cikla izdelka.

VEČ >>

 


Različne nagrade ponazarjajo skrb korporacije Toshiba za varovanje okolja.

Nagrada Blue Angel ponazarja nenehno prizadevanje Toshibe k razvoju in  okolju prijaznih proizvodov.
The Blue Angel je prva in najbolj znana nagrada za zavezanost k varstvu okolja po vsem svetu. Od leta 1978 je določila standard za okolje prijazne proizvode in storitve, ki jih izbere neodvisna žirija v skladu z določenimi merili. Blue Angel se dodeli za vrste družb kot nagrado za svojo zavezanost k varstvu okolja.

 

 ECO-PROFIL

... je profil tiskalniškega gonilnika, ki se lahko kreira zelo enostavno in hitro.
Razpoložljiv je za vse e-BRIDGE Toshiba sisteme. Profil vsebuje vse nastavitve, ki poveča prednosti do okolja in prihrani vaš denar.
Preberite navodila za nastavitev profila. VEČ (pdf)


 BLUE ANGEL

za stranke Blue Angel pomeni praktično vodilo pri izbiri in odločitvi za produkt.
Dodatno Blue Angel ponuja industriji enostaven način prikaza strankam, da je produkt prijazen do okolja in ljudi. VEČ (pdf)

 

 

 ENERGY STAR

je program za energisko varčne produkte.
Progam se je pričel leta 1992 z US Environmental Protection Agency in je danes v uporabi tudi v drugih državah po svetu.
Oglejte si seznam modelov Toshiba aparatov, ki so pridobili Energy Star cerifikat >>

 

 

 WASTE ELECTRICAL AND ELECTRONIC EQUIPMENT (WEEE)

Direktiva 2002/96/EC o odsluženih aparatih je bila privzeta l.2003. Tako imenovana WEEE direktiva mora biti privzeta preko nacionalnih zakonov v vseh EU državah. Glede na zakon morajo biti vsi odsluženi produkti ustrezno predani za to določenim inštitucijam in ustrezno uničeni kar pomaga preprečiti potencialne negativne posledice v okolju in pri zdravju ljudi,

 

 

 OKOLJSKI IN VARNOSTNI PODATKI O TOSHIBA MFP PRODUKTIH

tukaj si lahko ogledate vse okoljske in varnostne podatke o Toshiba MFP produktih.
Preusmeritev na ToshibaTec >>