Umivajte roke, nosite masko in zaščitite vaše naprave

Medtem, ko so podjetja aktivna, da bi zaščitila delovna mesta in zaposlene pred COVID-19, so hekerji aktivni pri iskanju inovativnih načinov, kako okužiti vaše naprave z zlonamerno programsko opremo.

Varnostni strokovnjaki pravijo, da je COVID-19 ustvaril nov val napadov z lažnim predstavljanjem in zlonamerno programsko opremo, ki uporabljajo to pandemijo, da bi pritegnili nič sumljive žrtve. Pravzaprav so se po podatkih varnostnega podjetja ZScaler grožnje s hekerji letos povečale za 15% na mesec, marca pa celo za 20%.

Ko se podjetja začnejo odpirati z omejeno zmogljivostjo, bo veliko podjetij še naprej delovalo na daljavo. To dodatno obremenjuje IT oddelke, saj morajo biti naprave zdaj zavarovane tako za zaposlene na kraju samem kot za tiste, ki delajo še naprej od doma.

TEHNOLOGIJA POVEČA MOŽNOSTI ZA VDOR

S pojavom pametnih naprav (brezžični domofon, varnostne kamere, wifi zvočniki itd.), so hekerji našli zelo inovativne načine za vdor v omrežja strank. Kdo bi si mislil, da se lahko "PAMETNA ŽARNICA" (SMART LIGHT BULB), uporabi za infiltracijo v domače ali podjetniško omrežje?

Večina nas se je naučila, da ne odpiramo povezav e-sporočil neznanih pošiljateljev, vsekakor pa, odpiramo e-poštno sporočilo naprav, ki jih uporabljate za skeniranje dokumentov? Ali pa kliknite na povezavo, ko vam pametni zvočnik pošlje prilagojeno e-poštno sporočilo, ki temelji na VAŠI GLASBENI IZBIRI? S pomočjo raziskav smo izvedeli, da ta nedolžna dejanja pogosto vodijo v izsiljevanje.

Na žalost so bile vse te pametne naprave zgrajene s praktičnostjo v mislih - NE nujno varnost. Veliko teh naprav (odvisno od proizvajalca), uporablja zastarelo programsko opremo, nezaščiten komunikacijski protokol in pušča omrežna vrata odprta, ki ustvarjajo vstopne točke za hekerje.

Kaj lahko torej mala in srednje velika podjetja (SMB) storijo za zaščito pred takšnimi potencialnimi grožnjami?

ŠEST KORAKOV ZA ZMANJŠANJE MOŽNOSTI VDORA

Spremljanje na podlagi varnostne politike: Spremljajte varnostne nastavitve na vseh napravah, ki so povezane v vaše omrežje, vključno z mobilnimi napravami, tiskalniki in večfunkcijskimi napravami. Vedno je zaželena vzpostavitev osnovne konfiguracijske politike za vse naprave, spremljanje pravil in ustvarjanje samodejne sanacije.

Spremenite privzeta gesla za vse naprave: Večina naprav ima privzeto skrbniško geslo, ki ga je potrebno spremeniti. 

Onemogočanje neporabljenih omrežnih protokolov in vrat: Večina naprav ima privzeto omogočene več protokolov in storitev. Privzeta gesla skupaj z odprtimi omrežnimi protokoli hekerjem olajšajo vdore. OGLEJTE SI PRIMER.

Programska oprema naprave: Prepričajte se, da vaš prodajalec uporablja varno vgrajeno platformo za svoje naprave, ki se pogosto posodablja z varnostnimi popravki. Študije so pokazale, da bi lahko 60% kršitev varnosti bilo mogoče preprečiti zaradi popravkov, ki so bili objavljeni, vendar niso bili uporabljeni / nameščeni.

Izogibajte se povezovanju tiskalnikov neposredno z internetom: Do vaših tiskalniških vrat ne sme imeti nihče dostopa brez avtentifikacije Z zahtevo, da se uporabniki prijavijo v vaš VPN, ko bodo morali tiskati, in segmentiranje tiskalnikov iz ostalega omrežja bistveno ublaži vsak neposreden napad na tiskalnike.

Šifrirajte svoje podatke: Nenazadnje podatke vedno šifrirajte, ne glede na to, ali so shranjeni na trdih diskih ali v omrežju med prenosom.

To je nekaj zelo preprostih korakov, ki jih lahko SMB sprejmejo za zaščito svojih poslovnih podatkov. Toshiba namenja izjemno pomembnost zasebnosti in varnosti podatkov o strankah. Naši inženirji zagotavljajo, da so naše naprave varne. Poleg tega so naši varnostni svetovalci na voljo za pomoč strankam pri varovanju svojih naprav in omrežij.

ZAKAJ TOSHIBA

Toshiba ponuja najboljše večfunkcijske naprave v svojem razredu za varnost tiskanja. Toshiba za svoje stranke prinaša edinstvene značilnosti.

  • Toshiba je edina OEM naprava za tiskanje, ki proizvaja trde diske in ima popoln nadzor nad šifriranjem podatkov na trdih diskih. Toshiba naprave so skladne s HCD-PP, če so opremljene z našim opcijsko potrjenim FIPS 140-2 samo-šifrirajočim diskom - zahteva za skladnost s predpisi glede varnosti trdega diska.

  • Toshiba večnamenske naprave so poleg certifikata HCD-PP tudi v skladu z različnimi industrijskimi standardi, kot so HIPAA za zdravstvo, GLBA in SOX za finance, FERPA za izobraževanje in SB-327 za naprave v IoT

  • Vse Toshiba naprave so opremljene s krmilniki, ki omogočajo, da se ob koncu najema izbriše celoten trdi disk. Naš postopek razgradnje tudi zagotavlja, da podatki o strankah nikoli ne zapustijo svojih prostorov.

  • Toshibino prepisovanje podatkov zagotavlja, da se vsi začasni podatki zbrišejo takoj po funkciji skeniranja / kopiranja. Tako lahko kupci ostanejo prepričani, da naprava ne hrani občutljivih podatkov o dokumentu do katerih lahko dostopate zaradi neprimerne uporabe. Nekatere konkurenčne naprave, ki ponujajo to funkcijo, samo obrišejo podatke

    občasno, ne pa takoj, kar pušča okno ranljivosti v napravi.

  • Toshiba olajša varnost. Ena sama koda v napravi lahko vklopi vse varnostne funkcije v napravi (več) 70 funkcij, kar omogoča, da se naprava preklopi v način visoke varnosti. Zelo je učinkovit za tisk z visoko varnostjo okoljih, ki želijo povečati varnost.

  • Toshibina platforma e-BRIDGE CloudConnect (eCC), pomaga strankam ustvarjati in uporabljati varnostne politike v celotni tiskalniški floti in hkrati omogoča tudi spremljanje in samodejno odpravljanje morebitnih kršitev.

  • Najpomembneje pa je, da Toshiba razume, da je varnost podatkov v okolju tiskanja večdimenzionalen pojav, ki vključuje ljudi, procese in izdelke. Vsaka od teh dimenzij mora delovati skupaj in izvajati uspešno strategijo za varnost tiskanja.

Če želite poglobljen pogled na Toshiba pristop in podrobnosti o varnostnih funkcijah v naših napravah, nas prosim kontaktirajte (KONTAKTNI OBRAZEC).

"Povzeto po Official Blog | Toshiba America Business Solutions"

 

Zastopamo le najboljše

Želite biti obveščeni o vseh novostih?
Prijavite se na brezplačne e-novice.
TiftKoding



Tag










Name *
Zaščitno z reCAPTCHA pod pogoji.