40% prihrankov s PaperCut

16.10.2019

40% prihrankov s PaperCut

Skupina Gorenje je eden izmed vodilnih evropskih proizvajalcev izdelkov za dom z 68-letno tradicijo. V podjetju, ki ima več kot 5000 zaposlenih, so opazili, da ne vedo, koliko sredstev porabijo za tiskanje, kopiranje in skeniranje. 

 

 

V podjetju Tift d.o.o. smo naredili analizo njihovega procesa tiskanja in predlagali rešitev PaperCut.

Program PaperCut omogoča enostaven pregled nad vašimi napravami, ponuja vam večji nadzor nad vašimi stroški, beleži zgodovino tiskanja in tako lahko točno vidite kateri oddelek ali oseba natisne največ. PaperCut ponuja funkcijo follow me, ki omogoča, da tisk zadrži v vrsti, dokler uporabnik sam ne sproži naloge na samem tiskalniku. To zagotavlja tudi večjo varnost pri tiskanju, saj lahko uporabnik lahko natisne le svoj dokument, ko je pri napravi. Nič več puščanja pomembnih dokumentov natisnjenih na tiskalniku, sredi hodnika.

V podjetju Gorenje so želeli večji pregled nad natisnjenimi dokumenti. Želeli so pregled natisnjenih dokumentov po posameznih oddelkih, koliko imajo mesečnih izpisov, samodejno javljanje tiskalnikov, ko zmanjka potrošnega materiala in porabo le tega. Funkcija Follow me se je tudi izkazala za zelo uporabno v tako velikem podjetju kot je Gorenje, saj v primeru sestanka dveh različnih oddelkov, ni potrebno nositi vseh dokumentov iz lokacije A na lokacijo B, vendar se enostavno vse natisne na lokaciji sestanka, prav tako funkcija zadostuje varnostnim zahtevam podjetja. 

Zaradi pregelda natisnjenih dokumentov, se je zmanjšalo število tiskanja nepotrebnih dokumentov, nadzor nad potrošnim materialom pa jim omogoča, da je zaloga potrošnega materiala manjša. To smo dosegli tudi z optimizacijo tiskalniške flote, poenotili smo tiskalnike, tako da imajo sedaj namesto osmih različnih modelov tiskalnika samo tri, kar pomeni manj različnih potrošnih materialov in manj zaloge. Z optimizacijo tiskalniške flote smo zmanjšali tudi število tiskalnikov iz 300 tiskalnikov na 225, kar pomeni da je 75 tiskalnikov manj potrebnih vzdrževanja. To smo dosegli tako, da smo se po večjih pisarnah znebili manjših A4 tiskalnikov na vsaki mizi in v pisarno dodali en velik A3 tiskalnik. Manj tiskalnikov, manj potrošnega materiala, manj porabljene električne energije. 

Odločili so se investirati za nakup novih tiskalnikov z implementiranim programom PaperCut. Volumen tiska se jim je zmanjšal za 20%, zaradi boljšega pregeleda je strošek izpisa nižji za 40%, investicija pa se jim bo povrnila v roku petih let. 

Zastopamo le najboljše

Želite biti obveščeni o vseh novostih?
Prijavite se na brezplačne e-novice.
TiftKoding



Tag










Name *
Zaščitno z reCAPTCHA pod pogoji.